Cardio Life - Om oss

Vår vision är att rätt utrustning och kunskap ska finnas till hands vid varje nödsituation där en snabb insats kan rädda liv. Vår passion är att förse människor med kunskap och utrustning som räddar liv. Vårt utbud består av utrustning som hjärtstartare och HLR-dockor samt kurser inom Hjärt och lungräddning och första hjälpen. Allt med ett gemensamt mål – att fler människor ska klara sig igenom mer eller mindre akuta situationer.

Bakgrund

Det började med att vi själva fick använda oss av en hjärtstartare och rädda liv på vår arbetsplats. Efter denna händelse ser vi till att sprida budskapet om vikten att kunna HLR och att ha en hjärtstartare. Sedan starten 2009 har vi sett till att ett antal hundra hjärtstartare blivit uppsatta hos privatpersoner och företag. Lägg till alla våra nöjda och kunniga deltagare på våra HLR kurser. Tillsammans skapar vi ett hjärtsäkrare Sverige.

Hjärtsäker zon

Cardio Life har varit med och skapat en ny svensk standard för användadet av hjärtstartare. Hjärtsäker zon – Användning av hjärtstartare i offentliga och andra miljöer utanför sjukvården – Generella krav och rekommendationer tillsammans med andra privata aktörer samt Svenska HLR rådet och Hjärt-lungfonden.

Verksamheten

Cardio Life importerar första hjälpen utrustning och hjärtstartare/defibrillatorer från USA, Europa och Asien. Tack vare få mellanhänder, stora volymer, en effektiv logistiklösning, samt låga drift- och administrationskostnader har vi möjlighet att leverera produkter av utmärkt kvalitet till ett av marknadens bästa pris – oavsett var i Sverige du som kund befinner dig. Med bra logistiklösning och kan vi leverera produkter. Vi har också etablerat ett nätverk av HLR/Första hjälpen instruktörer i hela Sverige som kan leverera en utbildning på din arbetsplats, skola eller hem. Cardio Life förespråkar även träning och hälsa som en viktig del med att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Agent för marknadens ledande produkter

Cardio Life är agent för produkter från världsledande tillverkare som amerikanska Prestan, holländska Telefunken och sydkoreanska CU Medical Systems Inc. Vi har valt att satsa på kvalitet och alla produkter kommer med lång garanti

Vi är en del av Cardiocare Group som är ett nätverk av importörer och distributörer av hjärtstartare och första hjälpen utrustning i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Belgien, Nederländerna och Luxenburg. Gruppen importerar varor från USA, Asien och Europa och distribuerar själv eller via återförsäljare.

Bli återförsäljare »

Våra partners

CU Medical Systems Inc.

Cardio Care Group

Prestan

Telefunken

Rotaid

0